02/05/2017

Upgraden

Te weinig opslagruimte?
Er zijn meerdere opties om dit op te lossen: een grotere interne harde schijf, een tweede interne harde schijf of een externe opslag. Niet elke optie is van toepassing op iedere Mac. Zo is het plaatsen van een andere schijf in een recente (dunne) iMac een lastige klus.

Is je Mac traag? Dan zijn er verschillende mogelijkheden:
– Harde schijf optimaliseren. Hiermee wordt je Mac weer iets sneller en voorkom je lees- of schrijffouten.
– Harde schijf vervangen door een Solid State Disk (SSD). Een SSD is een stuk sneller dan een ‘ouderwetse’ harde schijf en ook minder kwetsbaar. Het opstarten van je Mac en het openen van programma’s en grote documenten gaat veel sneller vanaf een SSD. Een SSD is in aanschaf wel duurder dan een SSD, maar verbruikt daarentegen minder stroom.
– Meer werk geheugen. Wanneer je veel werkt met grote bestanden (bijvoorbeeld in Photoshop), dan is het aan te raden om genoeg geheugen te hebben. Maar wat is genoeg? Tegenwoordig is 8 GB het minimum, voor grafisch gebruik is 16 GB aan te raden en voor Photoshop, muziek en video editing raden wij (minimaal) 32 GB aan.
Met het hulpprogramma Activiteitenweergave kun je het geheugengebruik van je Mac bekijken. De hoeveelheid geheugen die bij Swap staat, kom je ‘te kort’. Deze hoeveelheid moet je minimaal toevoegen.

Kies hieronder je Mac:
iMac
Macbook Pro