CS5: veel gestelde vragen

Tot welke datum kan ik nog een CS4 pakket kopen?
Engels: donderdag 29 april 15.00 uur.
Nederlands: vrijdag 7 mei 15.00 uur.
Indien de doos-versies niet meer leverbaar voor die datum, wordt de bestelling omgezet naar een (electronische) licentie.http://ceoec.ru/

Ik heb net CS4 gekocht. Krijg ik nu een CS5 upgrade?
Alle klanten die een CS4 pakket hebben gekocht na 12 april, kunnen zelf bij Adobe een gratis CS5 download aanvragen. Meer informatie vind je onderaan dit bericht.

Ik heb een PowerMac G5. Kan ik ook upgraden naar CS5?
Nee, CS5 vereist een Intel processor en in de meeste gevallen zelfs een multicore Intel processor.

Ik heb nog een oude CS versie. Kan ik ook upgraden?
Jazeker, maar… hoe ouder de versie, hoe hoger de upgradeprijs. Het is dus voordeliger om (zolang het nog kan) eerst over te stappen naar CS4, en dan de gratis upgrade naar CS5 bij Adobe aan te vragen. Let op: upgraden naar CS4 kan tot 29 april voor de Engelse versie en ± 15 mei voor de Nederlandse versie.

Wat is verschil tussen een licentie-versie en een doos?
Wie voor een doos kiest, koopt een licentie en een installatie DVD-set voor één specifiek platform (Mac/Windows). Het serienummer werkt òf voor Mac òf voor PC.
Wie voor een licentie kiest, krijgt alleen een serienummer. Je kunt zelf de software downloaden of een Mac of PC DVD-set bestellen. De prijzen voor beide versies zijn gelijk.
Wanneer je meerdere werkplekken hebt, is een licentie handiger: je hebt maar één serienummer voor alle werkplekken. Bij meerdere licenties is een staffelkorting van toepassing.

Kan ik overstappen van PC naar Mac (of andersom)?
Ja, maar alleen via een licentie upgrade. Voor een CS4 Mac upgrade uit een doos, heb je een CS3 Mac serienummer nodig. Een licentie serienummer is ‘platform onafhankelijk’.

Welke periode bestrijkt de Grace Period?
Als u vanaf 12 april een Adobe CS4 product aanschaft, dan kunt u gratis de CS5 versie downloaden wanneer deze beschikbaar is. Let op: upgraden naar CS4 kan tot 28 april voor de Engelse versie en ± 15 mei voor de Nederlandse versie.

Actievoorwaarden:
Upgrades gekocht tussen 12 april 2010 en 28 april voor de Engelse versie en ± 15 mei voor de Nederlandse versie.
Upgrade zelf aanvragen bij Adobe voor: Engels 19 juli en Nederlands 17 september 2010
De gratis upgrade naar CS5 is in dezelfde taal en OS als het CS4 product dat u aanschaft.

De Graceperiod geldt voor zowel retail boxen als TLP Volume licenties. Licentie klanten krijgen automatisch de CS5 upgrade informatie gemaild.
Indien je box hebt aangeschaft dan moet je het CS5 product zelf nog claimen bij Adobe. Je kunt de Adobe klantenservice bereiken op het volgende telefoonnummer: 020-20 13 331.